5 tips voor het opbouwen van je e-maillijst
5 tips voor het opbouwen van je namenlijst

5 Tips voor het opbouwen van je e-maillijst

Het opbouwen van je e-maillijst is nog steeds essentieel...

Waarom? Omdat je op gehuurde grond geen huis kunt bouwen! Vandaag de dag merk ik dat veel ondernemers een grote doelgroep opbouwen via Social Media zoals bijvoorbeeld Facebook of Instagram. Een goed begin, maar...

Een groot nadeel is het feit dat deze doelgroep 'niet van jou' is. Wij zijn namelijk geen eigenaar van Facebook, Instagram of welk Social Media platform dan ook.

Een mailinglijst opbouwen is het fundament van iedere online onderneming en is de grootste prioriteit van je marketing.

Op het moment dat men zich inschrijft op jouw e-maillijst, kun je ze wel direct bereiken. Ook van het e-mailsysteem dat we gebruiken -ik adviseer je ActiveCampaign- zijn we geen eigenaar, maar wel over de e-mail adressen! 

E-mail tip!  

Exporteer of back-up op regelmatige basis (bijvoorbeeld altijd aan het einde van iedere maand) je contactpersonen, zodat je altijd een bestand hebt om op terug te vallen.

  

5 tips voor het opbouwen van je namenlijst

   

5 tips om je email lijst te laten groeien: 

 1. Zorg voor minimale velden op je inschrijfformulier. 
  Hoe meer velden je toevoegt, hoe lager de conversie is (hoe minder mensen zich zullen aanmelden voor je nieuwsbrief of digitale weggever). Je kunt volstaan met alleen een e-mail adres maar ik vraag ook altijd de voornaam zodat ik mijn e-mails kan personaliseren.

 2. Geef in je nieuwsbrief ‘exclusieve informatie’.
  Informatie die je dus nergens anders deelt. Mensen zijn geneigd zich sneller in te schrijven omdat ze deze exclusieve informatie graag willen ontvangen en weten dat je deze info nergens anders deelt. Zorg er dus voor dat je waarde levert en hou je aan je woord door de informatie niet alsnog ergens anders te delen!

 3. Heb je een webshop?
  Doe een aanbod dat, op het moment dat ze zich aanmelden voor je namenlijst, men bijvoorbeeld een 10% kortingscode ontvangen voor hun eerste aankoop.

 4. Zorg dat je een ‘inschrijfbox’ hebt direct onderaan je blogbericht.
  Na het lezen van je blogbericht kunnen ze zich direct inschrijven. Het zou nog mooier zijn als de content waarvoor ze zich inschrijven, relevant of complementair is aan de informatie in het blogbericht.

  Ik zou bijvoorbeeld hieronder een ‘content upgrade’ kunnen maken met: Ontvang nog 3 extra tips om je namenlijst te laten groeien, in je mailbox.

  Een ander idee is, als je bijvoorbeeld een waardevol blogbericht hebt geschreven, dat ze het blogbericht als een .pdf document (naslagwerk) kunnen ontvangen als ze zich inschrijven, dus hun naam en e-mail adres achterlaten.
   
 5. Maak een ‘pop up box’ op je website.
  Op het moment dat iemand je website wilt verlaten, wordt de pop-up box zichtbaar met de mogelijkheid om zich aan te melden voor je e-maillijst. Ik heb mijzelf, op deze manier, al heel vaak ingeschreven voor nieuwsbrieven.

  Ik hoor heel vaak: ja maar Ria, zo’n pop-up box vind ik mega-irritant. Tja, daar heb je absoluut een punt, maar het feit is en blijft dat het succesvol is om zo’n pop-up box in te zetten! En dat is tenslotte het doel... 😉 

  Mijn advies is om eens te kijken naar deze waanzinnige effectieve tool die jouw website omtovert in een leadgeneratie machine.  Dit is een tool waarmee je (onder andere) op verschillende manieren optin formulieren kunt maken. Je kunt zelf de plaatsing op je website bepalen en welke formulieren je wilt inzetten. Wil je nog een stap verder gaan, kan je zelfs je formulieren A/B testen (=splittesten, je kunt testen welke formulieren beter werken zoals bijvoorbeeld qua titel, teksten, button kleur etc.)
Convertbox Overzicht opbouwen email lijst

Als bonus tip wil ik je nog geven:

Indien mogelijk, gebruik dan het woord ‘gratis’ in je tekst. 
Uit testen is gebleken dat men meer geneigd is zich in te schrijven wanneer het woord ‘gratis’ wordt gebruikt, ten opzichte van wanneer het woord ‘gratis’ achterwege blijft.

Wat voor vragen, tips, ideeën, feedback heb jij nog met betrekking tot het opbouwen van je e-maillijst?

Ik denk erover na om een gratis online training hierover te geven. Mocht je hier interesse in hebben, wil je dat dan hieronder met mij delen?

Gratis Facebook Training


Meer Lezen?

In 5 stappen Facebook Messenger (chatfunctie) opze... Ontdek hoe je in 5 stappen Facebook Messenger (chatfunctie) op je Facebook Pagina opzet zonder ingewikkelde Facebook Messenger chatbot software (alhoe...
Activecampaign gesprekken (chatfunctie website) Wat zijn Activecampaign gesprekken? Je kunt nu interactie (gesprekken) aangaan met je websitebezoekers via chat en e-mail door middel van de Activeca...
Ontdek een waanzinnig effectieve tool die jouw web... Een tool die ervoor zorgt dat jouw website bezoekers zich sneller en met grotere aantallen inschrijven op je email namenlijst. Hmmmmm, als Rotterdamse...
Facebook bericht inplannen (update 2018) Het inplannen van een Facebook bericht op je Facebook PaginaSinds medio 2018 is deze functie gewijzigd, en gezien de hoeveelheid e-mails die ik hierov...
Enorme wijziging in Facebook Messenger Voorwaarden... First things first, om even duidelijkheid te scheppen, leg ik hieronder uit wat Facebook Messenger en een  Facebook Messenger Chatbot is. Wa...
 • Marieke schreef:

  Ik heb interesse in een online training

 • >
  Scroll naar top