Facebook Bedrijfsmanager maken in 3 stappen


Om te starten met adverteren op Facebook dien je eerst een Facebook Bedrijfsmanager account (in het Engels Business Manager, deze termen worden door elkaar gebruikt maar betekenen hetzelfde) aan te maken.

Om te kunnen starten met adverteren op Facebook heb je als eerste een persoonlijke en een Facebook Account (Pagina) nodig. Wil je de Facebook businessmanager gebruiken voor het adverteren op Instagram dan heb je ook een zakelijk Instagram account nodig.

In 3 stappen een Facebook Bedrijfsmanager
account aanmaken

stAp 1

Aanmaken van je Facebook Bedrijfsmanager

  1. Als je bent ingelogd met je persoonlijke Facebook account, ga dan naar https://business.facebook.com

  2. Klik rechtsboven op 'account maken'
Facebook Bedrijfsmanager account aanmaken

Ben jij een Virtueel Assistent en beheer je Facebook advertenties voor je klant? Dan adviseer ik je dat je opdrachtgever/de ondernemer deze handeling als bedrijfseigenaar éénmalig uitvoert. Op deze manier blijft de ondernemer namelijk bedrijfseigenaar. 

stAp 2

De bedrijfsinstellingen Facebook Bedrijfsmanager

1. Vul je algemene gegevens zoals bedrijfsnaam, naam en je zakelijke e-mail adres en klik op 'volgende'. Let op: je bedrijfsnaam is zichtbaar op heel Facebook en moet daarom overeenkomen met de openbare naam van je bedrijf, en je naam mag geen specifieke tekens bevatten. 

02. Bedrijfsinstellingen Facebook Bedrijfsmanager

2. Vul je bedrijfsgegevens in. Als je de Facebook Bedrijfsmanager wil gaan gebruiken voor adverteren op Facebook en Instagram, selecteer dan onder 'Zakelijk gebruik' de optie 'Eigen goederen of services promoten'. Alle gegevens compleet? Klik op 'verzenden'

03. Facebook Bedrijfsmamager bedrijfsgegevens toevoegen
stAp 3

Bevestigen e-mail adres

Voilá, je Facebook bedrijfsmanager is nu aangemaakt, maar het e-mail adres dien je nog wel even te bevestigen. Je ontvangt de bevestigingsmail op het e-mail adres opgegeven in Stap 2.  Het enige wat je nu nog hoeft toe doen op 'Nu bevestigen' te klikken in je e-mail. 


Wil je nu aan de slag met adverteren op Facebook of Instagram? Je hebt de keuze uit de volgende opties:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>