Facebook bericht inplannen op je Facebook Pagina
Facebook bericht inplannen op je Facebook Pagina

Het inplannen van een Facebook bericht op je Facebook Pagina

Sinds medio 2018 is deze functie gewijzigd, en gezien de hoeveelheid e-mails die ik hierover ontvangen heb, wil ik je graag laten zien hoe je nu een Facebook bericht kunt inplannen: 

1. Schrijf een bericht op je Facebook Pagina 

1. een Facebook bericht inplannen

Schrijf een bericht op je Facebook Pagina 

2. Klik op de button 'Nu delen' onderaan je bericht bij nieuwsoverzicht 

2. Facebook bericht inplannen

Klik Op De Button 'Nu Delen' 3. Selecteer 'Plannen' 

3. Facebook bericht inplannen

Klik op 'plannen'4. Selecteer een datum en/of tijdstip waarop jij je Facebook bericht wilt inplannen voor publicatie en klik op de blauwe button 'Plannen' rechts onderaan

4. Facebook bericht inplannen

selecteer een datum wanneer jij je Facebook bericht wilt inplannen 5. Klik op het vervolgscherm nog een keer op de blauwe button onderaan 'bericht plannen' 

5. Facebook bericht inplannen

klik op bericht plannen Je hebt nu de mogelijkheid om een knop 'chatbericht' direct aan je Facebook bericht toe te voegen zodat je fans/volgers/potentiële klanten je direct een bericht kunnen sturen.

Ik ben een voorstander van deze functie want dit is een laagdrempelige manier om contact met jou op te nemen. Mocht je dan nog een chatbot ingeschakeld hebben dan kun je jouw Facebook pagina bezoekers zelfs doorverwijzen naar de eerstvolgende logische stap. 

Welke eerstvolgende logische stap wil jij dat jouw bezoeker neemt?
Bedenk constant: wat is de eerstvolgende logische stap? Wil je dat ze zich inschrijven voor je nieuwsbrief? Wil je dat ze een gratis sessie bij je aanvragen? Wil je dat ze een contactformulier invullen?
Bedenk bij al jouw online activiteiten: wat is de eerstvolgende logische stap?


Klik Op Chatbericht sturenThat's it! ?

Het wijzigen en/of bekijken van een ingeplande Facebook Bericht 

Normaliter zie jij, als pagina-eigenaar of beheerder, ook een melding op je nieuwsoverzicht van de ingeplande berichten, maar om het voor jezelf makkelijker te maken, klik je bovenaan in de menubalk op 'Publicatietools' en vervolgens links op 'Geplande berichten'. 

1. Geplande Facebook berichten wijzigen of verwijderen

Klik op Publicatietools en geplande BerichtenSelecteer het desbetreffende bericht dat je wilt verwijderen of wilt bewerken en klik bovenaan op de button 'Acties' en selecteer de actie die je wilt uitvoeren. 

2. Geplande Facebook berichten wijzigen of verwijderen

Klik desbetreffende Bericht En Acties>
Scroll to Top