Met FluentCRM e-mails verzenden vanuit je eigen WordPress website


FluentCRM is een nieuwe én veelbelovende speler op de markt voor het versturen van nieuwsbrieven vanuit je eigen WordPress website zonder een dure e-mailmarketing software zoals bijvoorbeeld Activecampaign

Ik was én ben nog steeds een mega Activecampaign fan (met zelfs een GRATIS Activecampaign training (basis), maar ik heb in de loop van de jaren ook een paar dingen gezien wat ik minder fijn vind zoals: 

 • Prijsverhoging
 • Klantenservice niet altijd even vriendelijk of snel 
 • Haperingen met het sturen van e-mails als je bepaalde tags wilt uitsluiten
 • Wet AVG / GDPR (niet specifiek voor Activecampaign, maar voor alle software die data opslaat in het buitenland). Ik ben nu namelijk zelf eigenaar van de data en aangezien er geen verbinding is met een extern systeem (alles staat opgeslagen op mijn eigen website), heb ik geen extra toestemming nodig zodat anderen de data namens jou mogen opslaan en verwerken. 

Een aantal maanden geleden had ik al geconstateerd dat er een nieuwe speler op de markt is: FluentCRM. Maar door de enorme ontwikkelingen en het rappe tempo waarmee ze dit doorvoeren is het bijna een volwaardige tegenstander van Activecampaign. Inclusief alle functies binnen Activecampaign én meer (en dat uit mijn mond 😊 of in dit geval mijn vingers...)

Er zijn absoluut nog groeipijnen, maar gezien de prijsstelling, de ervaring van de oprichters, de vele enthousiaste ‘early adopters’ (waaronder ik) en de ontwikkelingen die het al doorgemaakt heeft, kan je (zeker voor deze prijsstelling) geen betere optie vinden. De prijs is absoluut nummer één om te overwegen om voor deze WordPress software plugin te kiezen (via deze link krijg je ook nog eens 20% korting op de FluentCRM software én ontvang je mijn video training (in de maak)). 

Hoe zet je een WordPress e-mailsysteem op?

Om e-mails vanuit WordPress te kunnen versturen heeft WordPress een beetje hulp nodig om daadwerkelijk de e-mails in iemand zijn inbox te krijgen.

Maar ook met alle functies zoals het maken van funnels heb je buiten de kleine investering van de email software FluentCRM twee dingen nodig:

 1. SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) Server
  Een SMTP server is verantwoordelijk voor het versturen van e-mail berichten. WordPress zelf maakt standaard gebruik een specifieke functie voor het versturen van e-mails (php mail). Dit levert vaak ontvangstproblemen op en kunnen bij de ontvangers soms tot een SPAM-melding leiden.

  Om dit te voorkomen kun je de daadwerkelijke verzending niet via de eigen server te laten verlopen maar via een SMTP provider. De gratis wordpress plugin FluentSMTP is hier de ultieme oplossing voor. 
 2.  Een e-mail service
  Voor het sturen en ontvangen van e-mails met het gebruik van je eigen e-mail adres en domein.

  Amazon SES (Simple Email Service) is een geweldige tool hiervoor.

  Amazon SES (Simple Email Service) is een betrouwbare, kosteneffectieve e-mail dienst waarmee je makkelijk en kostenbesparend (bulksgewijs) e-mails kunt sturen en ontvangen met het gebruik van je eigen e-mail adres en domein. De kosten zijn niets in vergelijking met de maandelijkse kosten van Activecampaign of andere Email Service Providers.

  Je betaalt voor Amazon SES slechts $ 0,10 voor iedere 1.000 e-mails die je stuurt!

  Dit is een uitgebreid artikel hoe je eenvoudig FluentSMTP opzet met Amazon SES.

  Je bent binnen no-time up and running!

FluentCRM functies (waar ik helemaal verliefd op ben)

1. Dynamische website Content

Je hebt namelijk de mogelijkheid om specifieke content op je website wel of niet te laten zien op basis van tags (digitale stickers)! Je kunt dus op basis van de digitale sticker die iemand heeft besluiten om bepaalde content blokken (op je website) wel of niet te laten zien. Ik heb dit (voor op je website!) nog niet eerder gezien wel binnen Activecampaign als je e-mails wil versturen.

Fluent CRM Dynamische Website Content

2. Smart Links

Smartlink is een speciaal gemaakte link dat als iemand op deze link klikt, er een bepaalde actie in FluentCRM geactiveerd wordt. Zoals bijvoorbeeld het toevoegen van een tag (digitale sticker). 

Ik kan bijvoorbeeld aan mijn e-mail abonnees in één van mijn e-mails een vraag stellen wat op dit moment voor hun de grootste frustratie is. 

Vervolgens kan ik een aantal opties opnoemen (voorzien van smartlinks) waar ze op kunnen klikken.

Klikt men op bijvoorbeeld op de 'frustratie' link 'ik heb geen automatisch e-mail systeem' dan word er automatisch een tag (digitale sticker) aan contact toegevoegd. Ik kan de email abonnee dan opvolgen met tips om een automatisch e-mailsysteem op te zetten.

Ik kan ook de contactpersoon toevoegen aan een specifieke lijst, een geautomatiseerde funnel. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

FluentCRM Smart Links maken
FluentCRM smartlinks

De smart links zijn multi inzetbaar en met een beetje creativiteit voor eindeloos veel doeleinden te gebruiken! 

3. Conditionele Logica (nieuwste update!)

Een functie waar ik in Activecampaign ook veelvuldig gebruik van maak: 

Heeft een persoon een tag (digitale sticker) => 
Ja? Doe dan dit..
Nee? Doe dan dit.. 

FluentCRM Conditionele LogicaVoorbeeld: heeft iemand mijn Magische Marketing Kaartenset gekocht dan krijgen ze de tag:  'Klant - Magische Marketing Kaart'. Als ik een e-mail stuur met daarin een aanbod voor de kaartenset dan kan ik FluentCRM laten checken of de e-mail abonnee de kaartenset al hebben gekocht. Zo ja dan kan ik ze uitsluiten, zo nee dan kan ik een email sturen met een aanbod 😊.


Dit zijn de op dit moment beschikbare 'conditionele blokken':

FluentCRM conditional blocks

Hoe nu verder?

Zelf ben ik razend enthousiast en zet ik op dit moment FluentCRM al voor diverse funnels op mijn website in.  Als je geen ingewikkelde funnels hebt en je wilt graag kosten besparen, heb je met FluentCRM goud in handen. 


Maak je al gebruik van een emailmarketing systeem en wil jij kosten besparen, alle data (ivm de Wet AVG) zelf in handen houden en simpel, snel vanuit je eigen website e-mails versturen en funnels maken dan adviseer ik je zeker om FluentCRM te proberen. 

Je kunt het hier aankopen. Dit is mijn affiliate link. Ik promoot alleen software die ik zelf ook gebruik en waar ik volledig achtersta. In dit geval zou ik je er ook over vertellen als ik geen affiliate link had. 

Dit krijg je extra

Je krijg van mij de FluentCRM Emailmarketing Automation training (in de maak) als bonus als je via deze link koopt. 


Mijn wens is dat jij direct succesvol bent met het inzetten van e-mailmarketing. Ik zal 'over mijn schouder' video's maken hoe je deze tool inzet, waar je aan moet denken, tips, tricks en strategieën. 

Stuur de bevestigingsmail inclusief de factuur van de aankoop van FluentCRM door naar support@vankliknaarklant.nl en je ontvangt de bonus zo snel mogelijk. That's it! 


Heb je vragen? Stuur mij een bericht of stuur een chat en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug.

Heel veel succes!

pinit fg en rect red 28

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Van Klik naar Klant Stappenplan

In 9 Stappen een

Winstgevend en Succesvol

online bedrijf opzetten?

>