IGTV (Instagram TV), de complete handleiding en Tips
IGTV Handleiding en tips

Dé complete Instagram TV (IGTV)
handleiding & Tips


Instagram heeft de functie IGTV (InstaGram TV)

IGTV is een video app cq. platform van Instagram met verticale video's van max. 1 uur. Alles wat je moet weten over IGTV app staat in deze complete IGTV Handleiding en Tips.


Lees gerust verder of klik op één van de onderwerpen hieronder

1. In 3 stappen je eigen IGTV kanaal aanmaken

Je kunt je IGTV aanmaken via de standalone applicatie van Instagram of via je Instagram homepage.

1.

Klik op IGTV icoon rechtsboven op je Instagram homepage (zie screenshots hieronder)

2.

Klik vervolgens op het tandwieletje in IGTV, dit brengt je naar een menu

3.

In dit menu heb je de mogelijkheid om je kanaal aan te maken 

Alles over IGTV, de complete IGTV gids

(afbeelding via Instagram app)Het eerste wat je zult zien als je inlogt op IGTV is een video waarvan Instagram denkt dat je die leuk zult vinden. Deze staat ook gecategoriseerd onder 'Voor Jou'. Zie screenshot hieronder 

Alles over Instagram TV IGTV, de complete IGTV gids

De video zal automatisch afspelen maar het geluid staat standaard uit. Wil je meer video's ontdekken waarvan Instagram denkt dat dit relevant is voor jou dan hoef je alleen maar door titels van de video's onderaan heen te scrollen.

Onder 'Populair' zul je trending video's vinden van personen die je niet volgt (dit is eigenlijk Instagrams manier om jou kennis te laten maken met nieuwe personen om te volgen).

Naast de 'Voor Jou' tab is 'Volgend' tab zichtbaar. Je kunt hier de video's bekijken van degene die jij al volgt via Instagram.

Als je een video wilt bekijken (gekozen uit je video-stream), klik dan op de video door op het scherm te klikken. De titel en de omschrijving verwijderen en de video wordt zichtbaar op een volledig scherm.

Een niet afgekeken video blijft bewaard onder tabblad 'doorgaan met kijken'2. Video's uploaden naar IGTV

Je kunt de video's uploaden vanaf je telefoon of vanaf je computer.
Ga op je telefoon naar je startpagina (met 'home' icoon) en klik rechtsboven op de IGTV icoon en klik op '+' icoon. Je kunt nu de video op je telefoon uit je eigen foto of videobibliotheek selecteren. 

Je kunt ook een IGTV video uploaden via je computer.3. Reageren op IGTV (interactie)

Alles over Instagram TV IGTV, de complete IGTV gids

Je kunt, net als bij een Instagram bericht, reageren op een IGTV video door middel van een hartje, reactie of delen functie.

Wanneer je op het 'berichten-icoontje of 'reactie-icoontje' klikt worden alle reacties zichtbaar en kun je zelf ook een reactie plaatsen.4. IGTV feiten & Tips & Tricks

✰ ​Je kunt de video zowel horizontaal als verticaal opnemen (voorheen was alleen portret modus mogelijk)

✰ Video uploads is op dit moment (voor de meeste kanalen) alleen mogelijk tot en met 10 minuten. Uiteindelijk zal dit uitgebreid worden naar 60 minuten.

✰ Je kunt niet opnemen binnen IGTV, je kunt alleen video's uploaden. Je kunt het vergelijken met YouTube.

✰ Instagram video's, Stories (verhalen) en Instagram Live worden niet automatisch bewaard op je IGTV kanaal. Je dient ze zelf op te slaan en vervolgens te uploaden naar je IGTV. 

✰ Je kunt niet (zoals bij YouTube) je video's segmenteren of onder brengen in specifieke lijsten. Je video's zijn (op dit moment) zichtbaar in 1 lange ketting van opeenvolgende video's.

✰ Bij iedere video kun je een eigen titel en omschrijving instellen. Gebruik deze! 😉

✰ De titel van je video wordt rond de 20-25 karakters afgesneden in de 'thumbnail' van je kanaal. Mijn advies is om je titels zo kort mogelijk te houden of vermeld de belangrijkste inhoud aan het begin van je titel.

✰ Je kunt aanklikbare links plaatsen in de omschrijving van je video! (kan in YouTube ook maar 90% van de online ondernemers maken hier géén gebruik van en dat is een enorm gemiste kans want je wilt ze tenslotte kunnen mailen toch? 😉 #hint Maak hier dus gebruik van door verkeer en conversies te genereren.

✰ Je kunt meerdere hashtags plaatsen in je omschrijving (net zoals een Instagram bericht). IGTV video's met hashtags worden zichtbaar in de zoekresultaten! 

✰ Je kunt je video omschrijving niet meer bewerken na het uploaden via je telefoon maar je kunt dit wel eventueel bewerken via de computer.

✰ Via je Startpagina, rechtsboven kun je, via IGTV icoon, je IGTV Kanaal bekijken/bereiken.5. 3 Tips hoe je IGTV op- en inzet

Ik heb een Facebook Live gegeven met betrekking tot 3 tips hoe je IGTV kunt op- en inzetten. Leuk als je eronder een reactie achterlaat met 'replay'. Heb je vragen? Stel deze gerust hieronder of onder mijn Facebook Live. Ik beantwoord ze met liefde. 6. IGTV als bericht in je feed

Je kunt je IGTV video op je tijdlijn (feed) laten zien en dat de video vervolgens afspeelt in IGTV. Zo maak je van de mogelijkheid gebruik om jezelf, bedrijf, video nog zichtbaarder te maken en meer bereik en views te krijgen voor je IGTV video's.

Op je feed speelt dan een preview van je IGTV video af. De eerste minuut van je IGTV video wordt dan als preview geplaatst op je Instagram bericht. Maak jouw IGTV video dus langer dan 60 minuten en wees je bewust dat de eerste minuut afspeelt als preview op je tijdlijn. ;).

Bekijk hier: IGTV ook als preview op je Instagram bericht plaatsten.

 

TIP!!!!

Weet je dat als je een IGTV video upload dat je jouw doelgroep/publiek kan attenderen op jouw IGTV video door middel van jouw unieke URL? Zodra je een IGTV video hebt geüpload dan kan je de url selecteren en/of kopiëren en deze url kan je delen op andere Social Media kanalen of in bijvoorbeeld je nieuwsbrief! Zo kun je op een hele makkelijke wijze jouw doelgroep verwijzen naar je Instagram.

Dit kan ook met je Instagram Story door middel van de volgende link: Instagram.com/stories/JOUWINSTAGRAMNAAM (let op: Instagram Stories zijn na 24 uur verdwenen dus vermeld dat er eventueel wel bij 😉 ) 

IGTV Direct Link

Klik in je IGTV Video op de 3 puntje ... en vervolgens op Link Kopiëren 

IGTV Direct Link

IGTV hyperlink via computer

Vond je dit artikel interessant? Leuk als je dit, via de Social Share buttons, deelt in je netwerk. Zij zullen je dankbaar zijn en ik ook 😊.


Vragen? Stel ze gerust hieronder!

 


Omslagfoto maken voor Instagram Hoogepunten

Meer Lezen?

Ontdek een waanzinnig effectieve tool die jouw web... Een tool die ervoor zorgt dat jouw website bezoekers zich sneller en met grotere aantallen inschrijven op je email namenlijst. Hmmmmm, als Rotterdamse...
IGTV video uploaden vanaf de computer IGTV video uploaden via Computer Van de week kreeg ik de vraag of je ook IGTV via je computer kunt uploaden. Ja, dit is ook mogelijk! Stap 1 Tik...
Automatisch doorverwijzen van je Instagram Video o... Hoe kunnen jouw Instagram tijdlijn bezoekers jouw volledige video bekijken in jouw IGTV?Je kunt je IGTV video op je tijdlijn (feed) laten zien en dat ...
Enorme wijziging in Facebook Messenger Voorwaarden... First things first, om even duidelijkheid te scheppen, leg ik hieronder uit wat Facebook Messenger en een  Facebook Messenger Chatbot is. Wa...
Hoe verwijder je een (afgelopen) Facebook Evenemen... In onderstaande video leg ik je kort uit hoe je een reeds afgelopen Facebook evenement kan verwijderen.
 • Mariella Serra schreef:

  Hi Ria. Thanks voor je duidelijke uitleg. Ik heb nog een vraag over filmpjes uploaden via mijn computer en snap nog niet zo goed wat nu precies verticaal is. Ik heb veel leuke filmpjes op mijn computer staan en kan ze ook inkorten maar het lukt me niet om ze te uploaden. Wat is nu precies verticaal? En kun je ervoor zorgen dat horizontale filmpjes wel geupload kunnen worden? Via een speciaal platform? Ik probeer nu via de computer een filmpje te uploaden op Instagram maar nu heb ik niet die mogelijkheid. Ik zie de IGTV knop niet dus ik kan ook niet zien wat hij aangeeft als het filmpje niet compatible is. Heel jammer want ik heb al een paar leuke filmpjes staan. Groetjes Mariella

 • Mariella Serra schreef:

  Ja dit geeft hij aan als ik een video filmpje wil uploaden: ‘Beeldverhouding van video moet 9:16 zijn’ Wat houdt dat in?

  • Ria Kaashoek schreef:

   Hallo Mariella, Dat is de verhouding van je video. Zoals je een video (rechtop) zou opnemen met je smartphone zou kan je dit ook uploaden op IGTV. Ik kan nog niet vinden hoe we video’s van YouTube het makkelijks kunnen converteren maar ik denk dat hier snel software voor beschikbaar komt ;). Groetjes, Ria

 • >
  Scroll naar top