fbpx

Je online bedrijf 24/7 open met deze gratis live chat tool


Nee Chatra is niet een ingewikkelde yoga houding ?. Wel een tool waarmee je in realtime chat met jouw website bezoekers. 

Met Chatra kun je hun vragen gelijk beantwoorden waardoor je een goede klantrelatie opbouwt en eventuele klantzorgen wegneemt. Daarnaast reduceert direct klantcontact,  verlaten winkelmandjes op je pagina. 

Nieuwe online tools probeer ik altijd zelf uit voordat ik er een blog over schrijf.  

Chatra live chat heeft mijn gebruikerstest glansrijk doorstaan. 

Live chat tool op website

Jij leest hieronder 9 redenen waarom Chatra ook voor jouw bedrijf een onmisbare tool is.

Live Chat Software - een onmisbare tool voor je website

reden 1

Het is ongelooflijk gebruiksvriendelijk

Een kind kan de was doen. Één keer instellen en je bent ‘up and running’.
Het kostte mij 10 minuutjes om het te installeren en na een uur ontving ik mijn eerste chat. Nu kan ik mij voorstellen dat je graag wilt zien hoe het werkt. Dat kan. Op mijn website zie je rechtsonderin een blokje staan “stuur mij een chat”. Stuur mij dus gerust een berichtje, bijvoorbeeld wat je favoriete hobby is en ervaar zelf hoe Chatra werkt. 

reden 2

Uitgebreide gratis versie 

Wanneer jij je aanmeldt voor Chatra, dan krijg je 10 dagen toegang tot alle functionaliteiten. Daarna kun je gratis gebruik maken van het ‘Free Forever Plan’ ?.

reden 3

Ben je onderweg dan is er een app versie 

Geweldig! Chatra heeft een app voor de iPhone en Android. Ben je onderweg, dan kun je toch eventuele vragen beantwoorden of (wat redelijk vaak bij mij het geval is) wanneer jij je vergeet af te melden (offline zetten). Met de app kun je dan alsnog chats beantwoorden.  

reden 4

Automatische switch van online naar offline

Reageer ik binnen een bepaalde tijd niet op een chat, dan wijzigt Chatra automatisch mijn status van online naar offline. Andere Chats die ik geprobeerd heb, hebben deze functie niet. De bezoeker die met mij wil chatten krijgt de melding dat ik op een later tijdstip reageer via de mail. Handig zo’n personal assistent ?.

reden 5

Chats direct beantwoorden vanuit je mail

Chats die worden opgestart terwijl ik offline ben, worden naar mijn e-mail gestuurd. Van hieruit kan ik ze direct beantwoorden. Via Charta live chat heb ik veel meer interactie met bezoekers dan wanneer ze een contactformulier in te vullen. 

Voor de onderstaande functies heb je een betaald account nodig. De investering hiervoor is € 15 per maand. Dat is meer dan andere live chat tools, maar als je Chatra gebruikt voor het opbouwen van de Know-Like-Trust factor en het vergroten van je omzet dan is dit bijna een 'no brainer'.

reden 6

Inzicht waar bezoekers zich op jouw website bevinden

Super handig. Je kunt namelijk zien dat er bezoekers op je website zijn, waar ze vandaan komen, welke pagina’s ze bezoeken, hoe lang, of je in het verleden als eens met ze gechat hebt en nog veel meer.  

Live Chat Software Chatra
reden 7

Voorspellende gave ?

Je kunt zien wat mensen typen/schrijven voordat ze op de verzendbutton klikken.
Klinkt een beetje ‘creepy’ maar het is super krachtig dat je het kunt zien omdat  jij jouw antwoord al kunt voorbereiden.
Waarschuwing: zorg ervoor dat je niet je antwoord verstuurd voordat zij hun bericht daadwerkelijk aan je verzenden. 

reden 8

Goed voor het opbouwen van je e-maillijst

Je kunt bij de start van een chat vragen of mensen zich willen inschrijven op je e-maillijst (met een checklist). Deze vraag leidde tot een groei van mijn e-maillijst. Verwacht niet dat je direct een hele vloedgolf aan nieuwe namen op je e-maillijst krijgt maar alle beetjes helpen. 

Live chat tool Chatra - emaillijst

En zo verschijnt de vraag in de 'back office' van de Chatra Live Chat software:

Live Chat tool Chatra website3
reden 9

Integratie met je Facebook Pagina

Hoe handig is het dat ook berichten vanuit je Facebook messenger binnenkomen als notificatie. Je kunt ze via Chatra eenvoudig beantwoorden.

Misschien heb je nog een paar vragen.
Daarom lees je hieronder de meest gestelde vragen over Chatra

Meest Gestelde Vragen

Is Chatra anders dan een Messenger bot

Yes. Messenger bots zijn van Facebook. Met Chatbots heb je een vooraf geprogrammeerde flow van berichten en je communiceert via Facebook account (Messenger). Je kunt door middel van software (zoals Manychat) een Messenger een lijst opbouwen en berichten sturen naar iedereen die zich geabonneerd heeft op jouw chatbot.
Chatra Live chat is meer een ‘stand alone’ live chat /berichten tool voor je website.  

Is het erg wanneer ik vaak offline ben?

Er zijn dagen bij dat ik zelf ook niet online ben. Maar met de app kun je dat heel makkelijk oplossen. Het is ongelooflijk makkelijk voor je websitebezoekers om direct contact met je op te nemen vanaf de websitepagina die ze op dat moment bezoeken. Ze hoeven dan niet naar je contactpagina te gaan. 

Hoe weet ik wanneer ik een chat heb?

Je krijgt een geluidsmelding. Je kunt ook de app downloaden en je ontvangt een notificatie op je telefoon (super handig!) 

Kan ik Chatra in actie zien?

Speciaal voor jou heb ik een 10 minuten stap-voor-stap video met mijn bewezen en geteste Chatra instellingen gemaakt. Deze vraag je hier aan.


Speciaal voor jou heb ik een stap-voor-stap video met mijn bewezen en geteste Chatra instellingen gemaakt. Deze vraag je hier aan.

Wil je mij laten weten of deze Chatra review je heeft geholpen? Ben je overtuigd van het gemak en de winst die je ermee behaald? Klik dan hier om te starten met de 10 dagen gratis 'live chat tool Chatra' trial

Live chat tool op je website
pin it 1

pinit fg en rect red 28

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

In 9 stappen een winstgevend en succesvol online bedrijf opzetten?

>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Tuurlijk, Ria!'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacyverklaring